Shoppailuun, kauppapaikkoihin ja ostoskäyttäytymiseen perehtyvä blogi

Puukeittiötarvikkeet ovat kestävä ja klassinen valinta

Kiinnitämme huomiota kestävyyteen ja ympäristöystävällisiin materiaaleihin monilla elämänalueillamme. Siksi ei ole yllättävää, että myös puukeittiötarvikkeet kasvattavat suosiotaan. Myös lasten leikeistä tuttuja leikkikeittiöitä ja niiden varustusta valmistetaan taas yhä useammin puusta. Puiset keittiövälineet, olivat ne sitten leluja tai eivät, sopivatkin hyvin myös lasten käsiin, sillä ne eivät rikkoudu pudotessaan. 

Puu on ekologinen ja hygieeninen valinta

Puusta valmistetaan monenlaisia keittiövälineitä aina leikkuulaudoista kauhoihin. Puu on aina kaunis ja klassinen materiaali niin ruokapöytään kuin keittiöönkin. Puinen leikkuulauta on todistetusti hygieenisempi vaihtoehto kuin esimerkikisi muovinen, sillä puulla on antibakteerinen vaikutus. Näin bakteerit eivät elä pitkään puisen laudan pinnalla, vaikka se näyttäisikin kuluneelta. Puisten keittiötarvikkeiden etu verrattuna keraamisiin on, että ne ovat yleensä paljon kevyempiä. Esimerkiksi puinen kulho painaa keskimäärin vain 500 g, kun taas samankokoinen savesta valmistettu painaa huomattavasti enemmän. Puu ei myöskään rikkoudu yhtä helposti. 

Puisista esineistä pidetään huolta hellillä pesumenetelmillä. Niitä ei tule liottaa eivätkä ne myöskään pidä pesukoneesta. Tarvittaessa välineitä voi hioa ja öljytä, jolloin saat niistä taas lähes uudenveroisia.

Erilaiset puulajit mahdollistavat hyvin erinäköisiä esineitä

Huonekaluja voidaan valmistaa melkein minkä tahansa tyyppisestä puusta, mutta puisiin keittiötarvikkeisiin käytetään yleensä vain pehmeää puuta. Oliivipuun lisäksi tähän kategoriaan kuuluvat myös bambu, kumipuu, kataja, koivu ja saarni. Puusta tehtyihin koriste-elementteihin käytetään myös tiikkiä, akaasiaa ja kookospähkinän kuoria. Aasiassa käytetään pääasiassa kastanjapuuta, joka punertavalla värillään on jälleen hyvin erityinen katseenvangitsija.

Puusta voidaan sille ominaisen kuvioinnin lisäksi luoda erilaisia jännittäviä pintoja. Tämä onnistuu esimerkiksi mosaiikkitekniikalla, joka on omiaan tekemään leikkuulaudoista ja muista suuremmista pinnoista mielenkiintoisia. Laserilla leikkaamalla voidaan tehdä hyvinkin yksityiskohtaisia kuviointeja, ja vaikkapa nimetä kuppeja ja lusikoita.

Puisia esineitä lahjaksi

Puukeittiötarvikkeet ovat oivia lahjoja niin häihin, tupaantuliaisiksi kuin joululahjoiksikin. Ne sopivat moneen eri tyyliin, ovat ekologisia ja kestäviä sekä tietysti jokaisessa keittiössä tarpeellisia välineitä. Puisten esineiden valmistajat, jollainen on esimerkiksi Ewood, voivat usein ottaa vastaan myös erityistoiveita, esimerkiksi kuvioinnin suhteen, jolloin voit antaa lahjaksi uniikin esineen. Kukapa ei ilahtuisi käytännöllisestä ja vastuullisesta lahjasta?